Следни настани

29.04.2017
Национално првенство во Штафетно трчање
Отворено
Национално првенство во скокачки дисциплини
Скопје
Национално Првенство на 10,000 метра
Скопје
05.05.2017
Национално Првенство за Средни училишта
Отворено
06.05.2017
Национално Екипно Првенство за млади пионери
Отворено
07.05.2017
13-ти Wizz Air Скопје Маратон, Полумаратон, 5 км
Скопје
27-ми Светски Куп во одење- екипно
Чебоксару/Русија
Национално првенство во Маратон
Скопје
13.05.2017
Митинг „ Светски ден на атлетиката „ 2017
Отворено
Национално Првенство за Основни училишта
Отворено
14.05.2017
Балканско првенство во Полу Маратон
Приштина/Косово
20.05.2017
Национално првенство за Млади Младинци под 18
Отворено
21.05.2017
Национално Првенство во планинско трчање
Водно, Скопје
27.05.2017
Куп на Македонија – Сениори
Отворено
03.06.2017
Балканско Првенство за Млади Младинци под 18
Елбасан/Албанија
04.06.2017
Национално Првенство за пионери – под 16
Отворено
Гран при Миитнг Скопје 2017
Отворено
10.06.2017
21ви Европски Куп на 10.000 метри
Минск/Белорусија
Балканско првенство во планинско трчање
Тетевен/Бугарија
11.06.2017
Национално првенство за Сениори
Отворено
17.06.2017
Национално првенство за Младинци
Отворено
24.06.2017
Европско екипно првенство 3 лига
Отворено
01.07.2017
Балканско Првенство за Младинци
Болу/Турција
08.07.2017
Европско Првенство во Планинско трчање (нагоре)
Камник/Словенија
12.07.2017
Светско првенство за Млади под 18год
Наироби/Кенија
13.07.2017
Европско првенство под 23 години
Бидгош/Полска
20.07.2017
Европско првенство за Младинци
Гросето/Италија
22.07.2017
Балканско првенство за Сениори
Нови Пазар/Србија
Летен Олимиски фестивал за млади
Ѓер/Унгарија
30.07.2017
Светско првенство во Планинско трчање, горе-доле
Премена/Италија
04.08.2017
Светско првенство за Сениори
Лондон/ГБР
19.08.2017
Национално екипно првенство во планинско трчање
Отворено
20.08.2017
Универзијада
Таипеи/Таипеи
08.09.2017
31-ти Интернационален Охридски маратон 30км
Охрид
09.09.2017
Ноќен полумаратон Парк 21, полумаратон , 5км
Градски парк/ Скопје
16.09.2017
Куп на Македонија - Пионери
Отворено
17.09.2017
Улична трка на 10 км, Скопје трча
Скопје
23.09.2017
Куп на Македонија - Младинци
Отворено
30.09.2017
Национално Првенство за млади пионери –под 14
Куманово
01.10.2017
Шри Чинмој Маратон на Себенадминување, ХМ, М
Градски парк/ Скопје
08.10.2017
Балканско првенство во Маратон
Софија/Бугарија
Атлетски митинг Куманово 2017
Куманово
23.10.2017
Атлетска трка 23 Октомври, 5км, 21 км
Скопје/ Гази Баба
28.10.2017
Национално првенство во крос кантри
Отворено
11.11.2017
Балканско првенство во крос кантри
Чанакале/Турција
12.11.2017
Ноќна трка Низ улиците на Скопје
Скопје
10.12.2017
24-то Европско Првенство во Крос Кантри
Шаморин/Словачка

Новости


website template image
Новости
АПР 18

АТЛЕТСКИ МИТИНГ "ОТВАРАЊЕ НА СЕЗОНА 2017"

Ве информираме дека согласно Календарот за натпревари на АФМ на ден 23 Април 2017 година ( недела) во Скопје ќе се одржи Меѓународниот отворен Атлетскиот митинг „Отварање на сезона 2017 „

Организатор: Атлетска федерација на Македонија
Датум на одржување: 23 Април 2017 година (недела)
Почеток: 13.30 часот
Место на одржување: Скопје
Стадион: Национална арена Филип 2
Фрлачки дисциплини ( доплнително ќе следи информација за место на одржување ) ... повеќе


website template image
Новости
АПР 10

Резултати - Национално првенство во полумаратон

На 08 април 2017 година (сабота), АК Маратон клуб Делта-Скопје го организираше по 12-ти пат традиционалниот полумаратон "Трчаме кон целта" и во рамки на истиот се одржаа и трки на 5км и детска трка на 1км. Во одлична организација, учествуваа повеќе од 250 атлетичари-ки, рекреативци и љубители на трчањето. Исто така, во рамките на полумаратонот, АФМ го организираше и Поединечното првенство на Македонија во полумаратон за сениори- сениорки за 2017 година... повеќе


website template image
Новости
МАР 24

Официјално добиена организацијата на 17-то Европско првенство во планинско трчање

Ни претставува особена чест и задоволство да ве информираме дека Атлетската федерација на Македонија, Р.Македонија и градот Скопје, официјално ја добија организацијата на 17-то Европско првенство во планинско трчање. ...

повеќе

website template image
Новости
МАР 23

НАЦИОНАЛНО ПРВЕНСТВО НА МАКЕДОНИЈА ВО ПОЛУМАРАТОН ( 21 095 м)

Ве известуваме дека Атлетската федерација на Македонија, Поединечното првенство на Македонија во полумаратон за сениори- сениорки за 2017 година, АФМ ќе го организира во рамките на Полумаратонот Трчаме кон целта. ...

повеќе

website template image
Новости
МАР 10

Национално првенство во крос-кантри на Македонија 2017

Ве известуваме дека согласно календарот на АФМ , Атлетската федерација на Македонија ќе го организира Националното првенство на Македонија во крос-кантри на ден 11.03.2017 година во Скопје, натпреварот ќе се организира во ; поединечна, екипна, севкупна екипна машка и женска конкуренција. Место на одржување: Скопје ( Кеј на река Вардар/ Луна парк/ Градска плажа ). Патека: Кружна ( земјена тревната патека ) ...

повеќе

Атлетска Федерација на Македонија
Европска Атлетска Асоцијација
Интернационална Асоцијација на Атлетски Федерации
Агенција за млади и спорт на РМ
Балканска Атлетска Асоцијација
Македонски Олимписки Комитет
Анти Допинг
Светско првенство во атлетика Лондон 2017
Светско првенство во атлетика - штафети, Бахами 2017
Светско првенство во атлетика за млади Најроби 2017
Светско првенство во сала, Биргингем 2018